Recreanten

Volleybal voor senioren

Om misverstanden te voorkomen: bij volleybal behoort iedereen die 18 jaar of ouder is tot de senioren. De senioren kunnen deelnemen aan wat in volleybaltermen heet de ‘reguliere competitie’ of aan de ‘recreantencompetitie’.

Wedstrijden in de reguliere competitie worden op negen verschillende niveaus (klassen) gespeeld van 4e klasse van de regio tot eredivisie. Voor VIOS is de 1e klasse het hoogste niveau waarop nu wordt gespeeld. Vanaf ca. eind september tot half april wordt vrijwel wekelijks gespeeld met thuis- en uitwedstrijden, meestal op zaterdag, maar soms ook op een doordeweekse avond. Naast de wedstrijden wordt er op een doordeweekse avond getraind.

Wedstrijden in de recreantencompetitie worden op drie niveaus gespeeld. Het aantal wedstrijden is doorgaans wat minder dan in de reguliere competitie en er wordt op doordeweekse avonden gespeeld. Ook hier is sprake van thuis- en uitwedstrijden. De thuiswedstrijden van VIOS worden meestal op de trainingsavond (woensdag) gespeeld in sportzaal De Stuw.