Nieuwsbrief mei 2020

Eefde, 1 mei 2020

Beste VIOS-leden,

Het is voor ons allen een aparte en onzekere tijd. Hopelijk is iedereen gezond en kunnen we snel na 19 mei het gewone leven weer oppakken. Alle competities voor het huidige seizoen zijn beëindigd en Nevobo heeft de indelingen voor het komende seizoen al bekendgemaakt. Ook de nieuwe teamindelingen bij VIOS zijn grotendeels bekend (jeugd volgt volgende week), maar of er te zijner tijd weer (in de zaal) getraind mag worden, is nog even afwachten. Wij laten ons leiden door de adviezen van Nevobo en NOC*NSF.

Trainingen jeugd

Gelukkig is er ook goed nieuws: de jeugd t/m 18 jaar mag weer trainen. Obstakel is dat dit alleen buiten mag en uiteraard onder voorwaarden. We zijn hard aan het werk om dit allemaal voor elkaar te krijgen en proberen om vanaf 11 mei weer te starten. De jeugd krijgt hier nog informatie over. De trainers hebben er in ieder geval veel zin in!

De senioren/recreanten moeten helaas nog even wachten. Om de conditie een beetje op peil te houden hebben we daarom op Facebook een aantal linkjes geplaatst naar individuele Volleyfit-trainingen. Zet ‘m op!

Contributie

Uiteraard krijgen we ook vragen over het stopzetten of tijdelijk bevriezen van de contributie. Het besluit om ‘iets’ met de contributie te doen is echter geen bestuursbesluit, maar moet door de Algemene Vergadering genomen worden. De contributie is namelijk één van de grootste inkomstenbronnen van de vereniging en hoewel er in deze tijd op sommige posten minder kosten zijn, loopt het grootste deel van de kosten gewoon door. In de begroting is rekening gehouden met de contributie-inkomsten voor een heel seizoen.

Het stopzetten of verlagen van contributie valt daarnaast NIET onder omzetdaling, omdat het een initiatief is van de vereniging. Om deze reden kan het gevolgen hebben voor de landelijke maatregelen die de overheid aanbiedt.

We kunnen de contributie dus niet stopzetten of verlagen. Eventueel kan hierover een ander besluit genomen worden tijdens de volgende AV. Ook wordt gekeken of we een andersoortige compensatie kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van extra conditietrainingen aan het begin van het seizoen.

Kun je als gevolg van de coronacrisis de contributie (nog) niet betalen, neem dan contact op met de penningmeester Petra Dijkzeul (penningmeester@vios-eefde.nl).

Jeugdkamp

Het jeugdkamp gaat helaas niet door. We bekijken of we op een later tijdstip iets leuks kunnen organiseren voor de jeugd.

Bloemetjesactie

De vergunning voor de Bloemetjesactie is door de gemeente ingetrokken vanwege de coronacrisis. Deze gaat dus niet door. Uiteraard is het altijd mogelijk om zelf de zomerbloeiers bij onze sponsor De Blaakhof te kopen.

OPA

Zoals jullie hebben kunnen lezen, worden er voorlopig geen VIOS-leden ingezet bij het verzamelen van oud papier. Als er wijzigingen zijn, horen jullie dit zo snel mogelijk.

Einde seizoensfeest

We hopen dat we er dit jaar een ‘Begin seizoensfeest’ van kunnen maken. We houden je op de hoogte.

Beachvolleybal

Helaas vervalt ons jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. We zijn aan het bekijken of we, afhankelijk van de overheidsmaatregelen na 19 mei, in kleinere kring iets anders kunnen organiseren.

We hopen dat jullie voorlopig voldoende informatie hebben, maar heb je een vraag dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VIOS-Eefde