Nieuwsbrief maart 2021

Eefde, 8 maart 2021

Beste VIOS-leden,

We zitten helaas nog steeds in een lockdown, maar gelukkig lijkt er eindelijk licht te komen aan het eind van de tunnel. Hopelijk is iedereen gezond en kunnen we snel het gewone leven en onze trainingen weer oppakken. Wij laten ons hierbij uiteraard leiden door de landelijke richtlijnen en de adviezen van Nevobo en NOC*NSF.

Gelukkig kunnen we elkaar wel online ontmoeten en we kregen dan ook veel enthousiaste reacties op de pubquiz en de challenges via social media. Maar eigenlijk willen we natuurlijk gewoon weer live sporten in teamverband. Daarom hieronder een update van de activiteiten die we in de planning hebben en de overige punten waaraan we op dit moment werken.

Trainingen jeugd en jongvolwassenen

Gelukkig is er goed nieuws: de jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar mogen weer trainen. Enige obstakel is dat dit alleen buiten mag. We hebben daarom op twee plekken velden geregeld: de CMV’tjes gaan (waarschijnlijk) voorlopig trainen op het NOK-terrein, de C-, B-, A-jeugd en de senioren t/m 26 jaar gaan, met dank aan de voetbalvereniging, trainen op de velden bij de voetbal. De trainingen starten volgende week (week 11). Nadere informatie volgt.

Trainingen senioren en recreanten

Vanavond hoorden we dat ook de senioren en recreanten weer iets meer ruimte krijgen, namelijk: buiten sporten met vier personen op 1,5 meter. Gelukkig hadden we al een stappenplan klaarliggen, zodat ook deze groep in aangepaste vorm volgende week weer kan beginnen. Ook hiervoor geldt: nadere informatie volgt.

Daarnaast zijn we in overleg over het opnieuw opstarten van bootcamp onder leiding van Rick Harmsen en het organiseren van wandelingen onder leiding van Jan Pelskamp. De opstart van deze activiteiten is afhankelijk van wat er wel of niet mogelijk is en met welk aantal personen.

Wedstrijden

Alle officiële competities voor het huidige seizoen zijn beëindigd, maar als het dit seizoen alsnog mogelijk wordt om wedstrijden te spelen, dan kunnen teams zich inschrijven voor onderlinge wedstrijden.

Overig activiteiten/informatie

 • We bekijken of we de komende maand nog een online activiteit kunnen organiseren.
 • Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe, frisse en overzichtelijke website. Het eerste concept zag er mooi uit! Met dank aan Bas Zantinge voor het ontwerp.
 • De vertrouwenscontactpersonen (Stephanie Hissink en Mieke Lammerts van Bueren) hebben het beleid geüpdatet en stellen zichzelf op de website voor.
 • De technische commissie werkt aan een update van het technisch beleid.
 • Er wordt gewerkt aan de teamindelingen voor het komende seizoen.
 • Alle functies en taken binnen VIOS zijn op papier gezet. Deze zijn te vinden op de website. Hulp is altijd welkom!
 • Er is een alcohol en drugsbeleid geformuleerd. Nadere informatie volgt.
 • Update vacature penningmeester en ledenadministratie: Wij zijn heel blij te kunnen melden dat zich hiervoor twee leden hebben aangemeld: Alie Stomps en Martijn Steenbakker. Met beiden is een oriënterend gesprek gevoerd. Indien zich nog andere kandidaten melden, zal hier in de Algemene Vergadering over gestemd moeten worden.
 • We onderzoeken of het mogelijk is de bloemenactie online op te zetten.

Contributie

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld stond en ook op de factuur wordt gemeld, zijn wij verplicht om de contributie te blijven innen. Ondanks de maatregelen lopen veel financiële verplichtingen gewoon door, daarnaast proberen wij – daar waar mogelijk – andere activiteiten te organiseren. Uiteraard vielen er ook kosten weg, omdat geplande activiteiten niet doorgingen (afsluiting seizoen, jeugdkamp, etc.), maar er vielen helaas ook inkomsten weg (o.a. de bloemenactie 2020). Of dit allemaal gevolgen zal hebben voor de contributie zal in de eerstvolgende Algemene Vergadering door de leden moeten worden beslist. Die beslissing mag niet door het bestuur genomen worden. Een duidelijke toelichting hierover vind je op https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/04/10/wel-of-niet-contributie-innen

Voor in de agenda:

 • 31 mei – Algemene vergadering. Het is inmiddels wettelijk mogelijk om online een AV te houden. Of deze bijeenkomst live/online wordt gehouden is afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden.
 • 15 juli – Ons volleybalseizoen wordt verlengd tot (in ieder geval) deze datum.

We hopen dat jullie voorlopig voldoende informatie hebben, maar heb je een vraag dan kun je altijd contact met ons opnemen. En: ideeën zijn altijd welkom!

Met vriendelijke groet,

Bestuur VIOS-Eefde